måndag 23 mars 2015

OOOhhh, jättespännande sida för alla barn och vuxna som älskar historia.!

En privat sida av en duktig tjej som heter Nina Ringbom.

Hon skriver så här om innehållet på sin sida:

 "Just nu skriver jag om slott i Europa - kanske inte så mycket om själva byggnadsstilen utan mer om de historiska händelserna som har utspelat sig på slotten och om de personer som levat och bott där. Jag har också snart skrivit om 600 historiska personer från hela Europa. 


Jag har för tillfället drygt 3,500 bilder - allt från bilder på mynt, kungar, historiska personer, slott och bilder från gamla kyrkoböcker med mera.


Under knappen regenter hittar du kungahus från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island, Skottland, Frankrike, England, Polen, Ryssland, Spanien, Preussen och Österrike från 1500-talet och framåt, och i listan historiska årtal får du en snabb överblick på händelser som inträffat - år för år - från 1500 fram till 1999. Det finns också en ordlistamed gamla ord som kanske inte används så ofta idag.


Under ämnen kan du bland annat läsa om Stockholms blodbad, franska revolutionen, häxprocesserna och om "brott & straff". Dessutom finns alla som avrättades i Malmö slottsförsamling registrerade. "